گردانندگی پولی (مدیریت مالی) 2 بایستگی روشن دارد: گردانندگی پولی یعنی بهره گیری از مفاهیم و اساس بازرگانی برای چاره اندیشی دشواری های بازرگانی. آرمان گردانندگی پولی انبوه کارها و سرپرستی هایی است که دارایی سهامداران را بیشتر کند. گردانندگی پولی همان بازرگانی کاربردی است. گردانندگی پولی نیرومند انگیزه ای می شود که درآمد سازمان بیشترشود.
فراهم کردن سرمایه 1
سرمایه گذاری 2
گرداننده گی پولی باید به یاد داشته باشد که در چه هزینه هایی باید سرمایه گذاری کند و سرچشمه های بایسته برای این دارایی ها را فراهم می کند. گرداننده پولی (مدیر مالی) می بایست با بررسی موشکافانه ی درآمد و دارایی های شرکت و همچنین دریافت گزارشات دوره ای همه ی بخش های سازمان سرمایه بایسته برای سرمایه گذاری های شرکت که مایه ی رویش سازمان می گردد را فراهم آورد.
گردانندگی پولی چگونه کاری است؟
گردانندگی پولی ، سرپرستی برسرمایه و هزینه های شرکت است. گردانندگان پولی (مدیران مالی) در پی افزایش سود شرکت (در زمان نزدیک) و افزایش سرمایه ی سهامداران (درزمان دور) می باشند. گردانندگان پولی همچنین سرپرست بهبودی پولی سازمان هستند. آنها گزارشات پولی را آماده، تلاش های سرمایه گذاری را راهنما، راهبردها را گسترش داده و برای رسیدن به آرمان های پولی دور زمان سازمان برنامه ریزی می کنند.
کارکرد گرداننده ی پولی (مدیر مالی) با پیشرفت های فن آوری و نرم افزاری رو به دگرگونی است. در گذشته بایستگی اساسی گرداننده ی پولی بازرسی دشواری های پولی سازمان بوده است ،اما اکنون بیشتر به واکاوی داده ها و هم اندیشی با گردانندگان برتر(مدیران عالی) سودسازی و افزایش سرمایه سهامداران می پردازند.
گرداننده ی پولی بیشتر به شیوه ی گروهی کارکرده و به گردانندگان برتر شرکت یا سازمان هم اندیشی می دهد و کارهایی که ویژه آن سازمان است ،را انجام می دهد. برای نمونه گردانندگان پولی کشوری باید در نگارش، مهاروبخش کردن بودجه کاردان باشند و گرداننده ی پولی در بخش پیشه (صنعت) باید روش برآورد و گزارش دهی بهای پایانی کالا و دستاوردهای ساخته را به درستی بداند. افزونبر این گردانندگان پولی (مدیران مالی) باید با آساها ی ویژه (قوانین خاص) مالیاتی که بر پیشه (صنعت) سازمان آنها کارایی دارد، آشنا باشند. آنها با گردانندگان برترو بخش های پولی و شمارداری (حساب داری) پیوند نزدیک دارند. گردانندگان پولی بیشتر همه ی زمان کار می کنند و کار آنها زیاد است.
گردانندگان پولی باید چه توانایی هایی داشته باشند؟
مهارت رسانشی(ارتباطی): یکی از توانایی های ویژه که برای موفقیت کام یابی یک گرداننده ی پولی مورد نیاز است توانایی ایجاد پیوند کارآمد با سایر گردانندگان شرکت و سازمانهای آسایی (قانونی) مانند بیمه، دارایی و شرکت های حسابرسی است. گردانندگان پولی به شیوه ی پیاپی به این پیوند نیاز دارند.
ریزبینی : گردانندگان پولی به شیوه ی روزمره با شماره های ریز و درشتی سر و کار دارند و همچنین کارویژه مهار و بازرسی را نیز در شرکت به دوش گرفته اند. بنابراین یکی از توانایی هایی که هر گرداننده ی پولی به آن نیاز دارد توانایی ژرف نگری است.
مهارتهای واکاوی و چاره اندیشی: آرمان پایانی هر شرکتی کسب سود بیشتر است و سود نیز از جنس پول است بنابراین پیچیده ترین دشواری های شرکتها بیشتر در بخش پولی و سرمایه گذاری می باشد. گردانندهی پولی باید بتواند دربخش های گوناگون دشواری ها را شناسایی و با بهره گیری از یاری سایر گردانندگان، چاره جویی کند.
مهارت سازماندهی: داشتن مهارت های سازماندهی برای گردانندگی، مهار و سازماندهی شایسته ی کارکنان بخش پولی و همچنین توان نمایاندن گزارشات ساختار یافته و آرمان مند به گردانندهی برترناگزیر است. نمی توان یک گرداننده ی پولی کامیاب را بدون توانایی سازماندهی اندیشید.
مهارت های رایگری(ریاضی) و فن آوری:
فن آوری داده ها و نرم افزارهای وابسته به این بخش نقش ویژه ای در نگارش و گزارش دهی داده های پولی دارند. برای همین است که امروزه گردانندگان پولی نمی توانند بدون اگاهی و مهارت در این زمینه کارهای خود را به خوبی انجام دهند.
گردانندگان پولی کجا کار می کنند؟
بخش های گوناگون در گردانندگی:
شرکتها و سازمانهای گوناگونی به گردانندگان پولی نیاز دارند و آنها را به کار می گیرند. بانک ها، شرکت های بیمه، سازمان های دولتی و مردمی از مواردی هستند که گردانندگان پولی در آنجا کار می کنند. شاید بتوان گفت همه ی شرکت های میانه و بزرگ برای رویش و ماندگاری خود و همچنین افزایش سود و افزایش دارایی های خود به گردانندگان پولی نیاز دارند.
آرمان های گردانندگان پولی:
آرمان گردانندگان پولی فراهم کردن، بخش کردن و مهار سرمایه وابسته است. آنها تلاش می کنند تا از رونمایی بایسته و سازمند سرمایه آسوده شوند. همچنین گردانندگان پولی تلاش می کنند که از بازده بایسته به سهام داران نیز آسوده شوند. این سازه بستگی به گنجایش درآمد، بهای سهام بازار و گسترش سهام داران دارد. همچنین گردانندگان پولی در پی این آرمان ویژه هستند که بودجه وابسته، بهینه مورد بهره برداری قرار بگیرد. یکی از ویژه ترین آرمان های گردانندگان پولی آسودگی از آرامش سرمایه گذاری است.
سرمایه باید در داد و ستدهایی با نرخ آرامش بالا سرمایه گذاری شوند چرا که درپایان نگاه به این بخش مایه ی نرخ بهینه ی بازگشت سرمایه خواهد شد. گردانندگان پولی در پی برنامه ریزی برای یک ساختار درست سرمایه هستند. آمیزشی درست از سرمایه بایسته است که در پایان مایه ی برقراری تراز بین بدهی و سرمایه خواهد شد. گردانندگان پولی نقش ویژه ای در دستیابی به آرمان های یک سازمان بازی می کنند.
آموزش ها:
رشته گردانندگی پولی تا پیش از سال 1381تنها هم چون یکی از گرایش های گردانندگی بازرگانی شمرده می شد، اما از دید ارزشمندی جریان های پولی سازمانها و کارایی این جریان ها بر روی کارایی و سود آوری سازمان ها و گفتمان های نو سرمایه گذاری و غیره از سال 1381 به شیوه ی یکی از رشته های کارشناسی ارشد گردانندگی (مدیریت) با عنوان «رشته مدیریت مالی» درآمد. همچنین از سال 1392 رشته نویی با نام «مالی» برپا شد که شامل گرایش های گوناگونی می شد. در سالهای گذشته گرایش پولی همچون گرایشی از رشته های گردانندگی (مدیریت) بازرگانی، دولتی و پیشه ای (صنعتی) نیز پیشنهاد شده است که با «رشته مدیریت مالی» و «رشته مالی» جدا از هم می باشد..
کارهای گردانندگان پولی
پایه های اساسی در گردانندگی بن مایه های انسانی
- گردانندگی پولی
- گزیرش (تصمیم گیری) درباره ی سرمایه گذاری
- گزیرش درباره ی فراهم کردن سرمایه
چگونگی بخش کردن سود سهام
برجسته ترین کار گرداننده ی پولی گزیرش درباره ی سرمایه گذاری می باشد، زیرا در این چارچوب باید هم آرمان خریداران و هم آرمان های سرمایه گذاران را فراهم کند. سرمایه گذاری اشتباه نه تنها مایه ی از دست رفتن سرمایه سازمان می شود، بلکه ارزش سازمان و همچنین ارزش سهام سازمان را پایین می آورد.
کار گردانندگی پولی
- بازرسی کارهای حسابداری برنامه های دراز مدت شرکت و نگهداری اسناد و مدارک مالی شرکت
- بازرسی اسناد و برگه های بهادار و حسابهای بانکی شرکت و جابجایی به هنگام حساب
- بازرسی آماده سازی و ساماندهی بودجه و مهار هزینه های جاری شرکت
- فراهم سازی پشتوانه ی پولی برای سرمایه گذاری شرکت در برنامه های بلند مدت
برداشت پایانی
گرداننده پولی می کوشد آرمان های شرکت را به طور ویژه آشکار کند. در این راه از ابزارها و روش های واکاوی داده ها، رایانه، حسابداری مالی یاری می گیرد. زمانی که سازمان از یک سامان پولی هماهنگ برخوردارباشد، سازمان، سامان مورد نیازرابدست آورده و همه افراد در یک مکان آسوده به کار خود ادامه می دهند، این کارمایه ی رویش و آفرینش ایده های نو درسازمان می گردد.
کهن نگاری گردانندگی پولی (مدیریت مالی) به دو دهه 1890 و 1900، که چندین شرکت بزرگ آمریکایی با هم یکی شدند، بر می گردد؛ بهدنبال این آمیختگی، 78 شرکت پدید آمدند که نیمی از همه ی ساختار کاری ایالات متحده را در دست گرفتند. آمیختگی های یاد شده، نیازمند سرمایه هنگفتی بود؛ که به دنبال آن، گردانندگی ساختار سرمایه، یکی از کارهای برجسته ی «مدیریت مالی» شد. از آن زمان، تاکنون سرپرستی ها و کارهای مدیران مالی همواره دچاردگرگونی بوده ودر آینده نیز پیشرفت بیشتری خواهد داشت.